Nejpopulárnější sladkost na světě – čokoláda – je ve své podstatě poměrně hořká potravina, která se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Na lahodném výsledku má účast nejen podíl a druh kakaových zrn, ale také zručnost i trpělivost čokolatiérů při její výrobě. Ta se totiž nesmí uspěchat a je nutné dopřát čokoládě čas.
Mimochodem slovo čokolatiér je naprosto úžasné. Co říkáte?
Zdroj: Unsplash
K čokoládě najdete spoustu zajímavostí, pravd i pověr. Aby ne, když je to taková dobrota, že? My jsme vybraly jen pár (dle našeho názorů nejzajímavějších).
Zdroj: Unsplash
A MOŽNÁ NEVÍTE, ŽE…
O čokoládě by se dalo psát asi hodně dlouho. Faktem však je to, že u čokolády více než u čehokoliv jiného platí, že pokud je dělaná s láskou, je to znát. Čokoláda vždy potěší, v jakékoliv podobě. Říká se, že:
„Nikdy není tak špatně, aby to čokoláda nemohla vylepšit.“
Na tom je velký kus pravdy. A nám, Darodějkám , se ještě moc líbí výrok:
„Trochu moc čokolády je vždy tak akorát“.
Protože víme o blahodárných účincích čokolády, zařadily jsme ji do dárků, které vymýšlíme k nejrůznějším příležitostem. Vybrat si můžete na našem e-shopu. Pokud jsme ve vás vyvolaly chuť na čokoládu, dejte si něco moc dobrého – ČOKOLÁDOVÉHO.
Darodějky
Zdroj: http://vitenevite.cz/22-zajimavosti-o-cokolade/
Zdroj: Unsplash